Tlakers na prvej spoločnej tour v Barcelone


Potrebujeme vypadnúť zo zimy a pokračovať v točení proma!
Presne to sa premietlo našimi hlavami začiatkom decembra minulého roku. Pár dní na zhodnutie nám stačilo, aby finálnou destináciou nášho tripu bola Barcelona. Hneď sme sa pustili do nákupu leteniek. K tlakerom sa začali pridávať aj ďalší ľudia. Číslo našej výpravy sa zväčšovalo a skončilo pri čísle desať. Čo ďalej? Začali sme hľadať ubytovanie, lebo tak veľká výprava do Barcelony ešte nikdy necestovala. Rozhodli sme sa nešetriť a preto sme hľadali byt v centre mesta. Nakoniec sme našli luxusný byt, ktorý bol 3 ulice pod Macbou, hneď oproti modlitebni a výdajni jedla GurudwaraSikh Temple.

From Košice to Barcelona

Nastal deň odletu. Po vyše dvojhodinovom lete z Bratislavy sme pristáli v Girone, odkiaľ nás čakala ešte hodinová cesta autobusom do Barcelony. Konečne po precestovanom dni sme dorazili do mekky európskeho skateboardingu!

Estrella damn

Rýchlo sme sa ubytovali, zložili veci a vyrazili do ulice. Škoda že bez skateboardu, lebo tesne pred našim príchodom intenzívne pršalo. Bola sranda, že ani nie po piatich minútach sme stretli Makaka, Moma,Gula a mohli sa tak dohodnúť na ďalších stretnutiach. Ešte v ten večer sme prešli pešo vyše 10 km a tak sme pripravili naše nohy na dennú rutinu.

Paralel

Je Utorok ráno a my sa zobúdzame do slnečného dňa. Prvou lokalitou, ktorú sme si vybrali na rozjazdenie bola neďaleká Badalona. Z metra Univerzitat tam išla priama linka. Po dvadsiatich minútach v metre sme vystúpili na poslednej zastávke. Našim prvým spotom bol lokálny secret, kde na neuveriteľne veľkej ploche si domáci postavili skvelé prekážky na jazdenie. Po vyše hodinovom rozjazďovaní a točení Instastories sme to namierili k nákupnému centru. V okolí sa nachádzali tri spoty. Rovno na prvom spote, ktorým bol transfer náš čakala SBS služba a preto sme sa museli posunúť o pár metrov vyššie na ďalší spot. Známy extrémne veľký badalonský double set sme síce nejazdili, no jeho polovica bohato postačila na rozkákanie sa. Dá sa povedať, že sme mali celkom prudký nástup do tour, lebo po dlhej zime jazdiť rovno sedmičky celkom zabolelo. Výzvu prijali JiggyJoži Vrana. Chlapci sa popasovali so schodmi celkom statočne. Joži svojim bigspin flipom otvoril celú tour a tak sme sa spokojne mohli presunúť na ďalší spot, ktorý bol hneď pri pobreží.

Badalona

Známe lavičky, ktoré sú zakončené košom zrejme poznáte všetci. Paľo Dudík, Peťo MadarJiggy začali skúšať svoje obľúbené triky a tak netrvalo dlho aby sme sa začali tešiť z ďalších natočených trikov. Putujeme pozdĺž pláže a prechádzame ďalšie spoty.

Paľo Dudik - bs heelflip

Peko a Joži

JIggy

Jiggy

Prístav

Joži Vrana - nollie heelflip

Tlakers Girl dosky

Peťo na pláži

Tlakers Logo doska

Jiggy pushing

Jiggy - bs tailslide

Peko sunset

Na nekonečnej promenáde sme sa zastavili po vyše piatich kilometroch. Pri západe slnka sme si vychutnávali jazdenie na lavičkách a pohľad na rozbúrené more. Na pláž! Slnko zapadlo, ale tým sa náš deň neskončil. Hneď oproti lavičkám sa nachádzal totiž SLS park - Skate Agora a bol by hriech sa tam nepovoziť. Prvý deň tour dopadol na výbornú a tak sme sa spokojne unavení mohli vybrať späť do Barcelony.

Druhý deň tripu sa počasie zmenilo o 365 stupňov. Zatiahnutá obloha, obrovská vlhkosť a občasné mrholenie nás prinútilo vymyslieť náhradný plán a zmenu lokality. Pri rannej kávičke sme dali hlavy dokopy a zhodli sa v jednom, že pôjdeme skúsiť šťastie sever Barcelony, do lokality Mont Bau.

Coffee time

No skateboarding day

Peťo Madar

Po vystúpení z metra nás čakalo bohužiaľ rovnaké počasie. Mokrý povrch neodradil Jožiho VranuPeťa Madara od filmovania a tak sme skúsili niečo natočiť aspoň pod krytou manuálkou. Vytrvalí dážď nás nútil skúsiť šťastie v ďalšej lokalite.

Joži Vrana

Sants Estaçio

Tentokrát sme sa presunuli na Sants. Spočiatku to vyzeralo na super pojazd, no po pol hodine sa opäť rozpršalo a tak naše snaženie nájsť aspoň kúsok suchého miesta v Barcelone skončilo neúspechom. Využili sme tento deň na ochutnávanie lokálnej kuchyne a tak Paella na našom stole nemohla chýbať.

Paella

Večer sme sa stretli s Makakom, ktorý nás zaviedol do skvelej uruguajskej reštaurácie, ktorú vlastnil otec so synom. Ponuka ich jedla bola jedinečná a preto sme ochutnali skoro všetko. Koniec nášho degustovania sme zavŕšili lokálnym dezertom. Bol to katalánsky krém, ktorého príprava zadymila celú reštauráciu. Pripravovali pre nás 6 porcii. Hasiči našťastie neboli potrební.

Creme Catalunya

Cestou na byt nás čakala návšteva lokálnej cerveserie, ktorú sme zhodou náhod mali rovno pod balkónom. Netrebalo chodiť ďaleko po kvalitné baskické pivínka. Na posedení sme vymysleli, že budeme točiť ďalší deň 24 hodinovku s Tlakers.

Ølgod cerveseria

Štvrtok hneď po naraňajkovaní sme vyrazili točiť. Počasie sa s nami zahrávalo a predpovede na najbližšie dni nevyzerali najružovejšie. Najbližším spotom od nás bol Paralel. Utekali sme sa preto tam rozjazdiť. Opäť náš čakal mokrý povrch a preto sme museli čakať. Na tour bol s nami aj Evil a tak sme si krátili čas čekovaním na jednu zo stien na Paralelu, ktorú maľoval

Streetlife with Tlakers

YNDEwil

YNDEwil

YNDEwil

YNDEwil

Povrch vysychal neskutočne pomaly a od rána sme nič nenatočili. Celkom zlá bilancia keď si pomyslíte, že to točíte 24 hodinovku. Paralel bol zásek na celý deň a session sme tu skončili až okolo 17:00.

Jiggys #modellife

Peťo Madar - fs nosegrind

Broken heart

Vyrazili sme na ďalší spot, ktorým bolo divadlo, neďaleko Plaça Catalunia. Na tomto mieste veľmi nesvietilo slnko a tak naše jazdenie bolo aj kvôli mokru a skorému západu slnka na konci. Stihli sme sa ísť tak akurát pozrieť do parku Montjuïc, kde sa nachádza palác, múzeum a olympíjsky štadión.

Tlakers

Mont Juïc

Pohľad z Montjuïc na šať Fira Barcelona

Večer sme si spríjemnili pozeraním sa na milionárov ako si kopú loptu na Nou Campe. Po vyhratom zápase sme sa vybrali na byt relaxovať. Barça Barça!

Fc Barcelona -  Real Sosiedad

V snahe natočiť čo najviac záberov do pripravovaného videa #tlakerspromo, ale aj točenia už 48 hodinovky sme vyrazili z bytu skorej ako obvykle. Prísun energie v podobe raňajok sme si dopriali v La Boqueria, najväčšom a najznámejšom trhovisku v meste. Medzi budovami sme pri pohľade na oblohu videli aj náznak modrej oblohy a tak sme rýchlo vyrazili jazdiť.

Jiggy Dab

Šlifky

Metrom sme sa vybrali na zastávku Zona Universitaria, kde náš čakal prvý spot. Krásny dlhý múrik bol pre našich jazdcov potešením, no hrôzu naháňali opäť prehánky a temné mraky. O niekoľko minút začalo pršať. Začali sme si pomaly zvykať, že tento trip zrejme na suchej zemi už jazdiť nebudeme. Joži Vrana a Peťo Madar bojovali čo sa dalo a aj napriek intenzívnemu dažďu sme točili ďalej. Na extrémne klzkom povrchu stihol natočil sériu len Peťo. Veď uvidíte sami v pripravovanom videu z tour, že to nebola žiadna sranda.

Nanuk - nosegrind

Darkness is coming

Kvalitne zmoknutý, ale zato s veľkou motiváciou jazdiť sme rozmýšľali kam ďalej ísť točiť. Jediné čo nás v tú chvíľu napadlo bolo vyraziť na legendárny spot Forum. Pri súčasnej zjazdenosti sa už na tomto spote veľa vymyslieť nedá, no aspoň sme nemohli. Po hodinke jazdenia a točenia na naše Instastories sme sa presunuli aspoň k výhľadu na more.

Nanuk Forum

Forum port

Chillin at the spot

Následne sme sa celá crew vybrali náš byt, kde sme chillovali a rozmýšľali ako dohnať stratu. Jednak časovú a jednak spotovú, nakoľko poznačených spotov sme mali aj na celý mesiac. Preto sme si všetci sadli za jeden stôl a vyberali už len jednotlivé spoty, nie lokality.

Je sobota a začal sa víkend. Všetci oddychujú, len my stále v hece utekáme na rýchlu kávu, raňajky a smerujeme na Macbu. Prvým spotom na rozjazdenie si JiggyJožim Vranom vybrali trojky na Macbe. Celkom risk na prvý spot nie? Po vyše hodinovom trápení sa to stalo bohužiaľ osudným Jiggymu, ktorému sa prehol lakeť do opačnej strany a tak svoje jazdenie na tour musel predčasne ukončiť. Joži so svojim fakie 360 flipom bojoval do posledných síl, no obité boky a preskákané nohy ho nakoniec tiež zastavili. Ani sme sa nenazdali a bol čas obedu. My namiesto jedla sme si dopriali poriadnu jazdu metrom a po vyše pol hodine sme vystúpili na zastávke Trinitat Vella.

Peťo Madar fakie bs tail

Na tomto spote, náš čakali dva múriky na sérky. Bolo to ako stvorené pre našich technických jazdcov. Hneď na začiatok sme dostali hate od vášnivého španielskeho dedka, ktorý svojou španielčinou naznačoval, že máme ísť preč a niečo hučal tiež s políciou. Nakoniec musel odísť s ťažkým srdcom na náš. Hrať sa na blbečkov sa niekedy oplatí. Po odchode vášnivého dôchodcu sa klasicky rozpršalo. To snáď nie je ani možné! Kašlali sme na to a točili ďalej. Tento spot zabil opäť Peťo Madar a spokojne sme mohli presunúť na nasledujúci spot. Horta bola zastávkou s dvoma výhodami. Čakal nás nádherný downhill, ktorý končil dvoma luxusnými múrikmi na konci. Preto bolo dopredu jasné, že Peťo si príde na svoje a tak sa aj stalo.

Peťo Madar - bs 5-0

Aj napriek poctivému trápeniu sme stihli natočiť do Tlakers proma jednu solídny sérku. Na odchode nás vystriedala švédska partia s Danielom Spängsom na čele. Pred nami bol posledný deň jazdenia. So silami na konci, ale zato s veľkým odhodlaním a cieľom bojovať až do konca sme sa prehupli do posledného dňa našej tour.

Metro livin

V nedeľu sme v neúplnej zostave vyrazili na posledné spoty. Jazdiť každý deň od deviatej do šiestej dá zabrať najväčšiemu profíkovi. Prvým spotom bolo známe ihrisko na Canyelles. Luxusný povrch, a nekonečne dlhé schody. Čo sme sa na rozjazd viac mohli priať?

Keep it pushin

Točenie hneď zo začiatku oživila šupa so skateboardom rovno do Ďuriho rybieho oka. Našťastie sa to zaobišlo bez jediného škrabanca. Najväčšia karta išla jednoznačne Paľovi Dudkovi, ktorý svojou technikov v posledný deň úplne prekvapil.

Paľo Dudík - ss invard heelflip tailslide

Na tomto spote sme strávili celé dopoludnie a po skromnom obede sme sa rozhodli na slepo nájsť spot z čias točenia Flip Sorry. Išlo o pyramídu, ktorá v súčasnosti je výrazne oplechovaná a zaskatestoprovaná. No pár cestičiek na jazdenie sa dá stále nájsť. Ani nie za pol hodinu sme tu natočili všetko potrebné. Preto sme sa spokojne mohli ísť zložiť na byt a začať sa baliť.

Paľo Dudík - 360 flip

Tlakers Estrela Frizermarket

Predtým však sme ešte odskočili dopiť posledné pivínka na Macbu a tak sme oslávil náš úspešný výlet. Po príchode na byt sme ešte vyhodnotili najväčšieho tlakera tour a stal sa ním zaslúžene Peťo Madar, ktorý skoro na každom spote natočil minimálne jeden trik. Pred samotným odchodom na lietadlo sme poprosili Ogiho aby zanechal naše dosky na Macbe, nech poslúžia ďalším lokálom.

Macbalife

Naše posledné pôsobenie v Barcelone by sa dalo zhrnúť v nasledujúcich bodoch. Šesť dní na točenie v Barcelone je extrémne málo. Pokiaľ chcete žiť ako ľudia a nebyť ako stroje, určite choďte točiť do Barcelony minimálne na 10 dní. Po tejto tour si môžeme povedať, že nič nás nezastaví ani neobmedzí. Vyše polovicu záberov sme natočili na mokrom povrchu. Jediným vážnejším zranením bol Jiggy lakeť, no aj ten sa už rýchlo hojí a zotavuje. Pre náš tím to bola prvý spoločná tour do zahraničia, no nie posledná! Ako výstup môžete čakať našu nečakanú 72 hodinovku s Tlakers, ale hlavne veľa kvalitných materiálov do #tlakerspromo, ktoré uzrie svetlo sveta koncom roku 2017. Držte nám palce a podporte nás kúpou našich produktov. Všetko dávame späť do skateboardingu. Na koniec si vychutnajte zostrih našich záberov z Instagramu v podobe remixu zo všetkých dní. Nech žije tlak a tlakeri! 

Foto, video: Ďuri Tury ©

Hore