Fotenie novej Tlakers kolekcie v Číne


Čínsky múr bol samozrejme povinná zastávka nášho tripu. Na tripadvisore sme vyčítali, že časť Jinshanling by mala byť najfotogenickejšia a zároveň najmenej zaľudnená. Viedlo k nej asi milión schodov, ale odmenou nám boli výhľady na kilometre. Na môj vkus tam až tak málo turistov nebolo, ale asi stále lepšie než najnavštevovanejšie časti.












Tento kickflip v banku Peko naložil v mestečku Suzhou, ktoré je takým predmestím Shanghaja, len 10 milión obyvateľov, v Číne menšia dedina. Jeho historická časť bola prepletaná riečkami, pripomínalo to čínske Benátky.





Táto fotka vznikla v Šhanghaji, časti Pudong, ktorá je najmodernejšia. Natáčal sa tu napríklad film Her (s/o režiserovi Spike Jonze, spolumajiteľ Girl skateboards). Nachádza sa tu aj druhá najvyššia budova sveta Shanghai Tower s najrýchlejším výťahom ever, ktorý nás hore vytlakoval 19 metrov za sekundu. Je to vlastne aj najvyššie, kde sa ako turista môžete dostať, keďže observatórium v Burj Khalifa (najvyšší mrakodrap) je o cca 30 metrov nižšie.





Na tejto fotke, ktorá vznikla v Pekingu pred Galaxy Soho ma najviac baví kontrast, ktorých je v Číne celkom dosť. Na jednej strane je tu možné vidieť klasický Hutong, teda úzke uličky, v ktorých býva chudobnejšia časť mesta, na druhej strane modernu futuristickú architektúru Zaha Hadid.





Neónové svetlá patria k Šhanghaju ako pivo k rumu v Kole, z každej strany na vás niečo svieti a bliká. V jednej z takýchto futuristických štvrtí vznikla aj táto fotka. 


Peking a jeho slávne trhy, kde môžete na špilkách nájsť škorpiónysršnelarvykobylky a iné lakocinky. Jedlo v Číne bolo celkovo hop alebo trop, hmyz a podobne sme síce videli len tu, ale nie vždy sme z reštiky odchádzali sýti. Takto v krátkosti zhrnul Tomáš výlet na opačný koniec sveta. Tomášové fotografie sa určite oblatí sledovat na jeho Facebooku, alebo Instagrame. 

Kúpov Tlakers produktov nám dávate možnosť cestovať a robiť skateboarding na Slovensku lepším. Ďakujeme!

Text, foto: Tomáš Lazorik ©

Hore