Different wood same spirit

Spolupráce medzi rôznymi značkami vznikajú pomerne často, či už ide o oblasť športu, módy, kultúry či skateboardingu. Väčšinou ide o značky s rovnakými ideou, ale rozdielnymi produktami. Niekedy je to len ťah na správny marketing a zaujatie väčšieho publika, alebo zlepšenie "konkurencieschopnosti" značky. 



Značky s rovnakým produktom sú automaticky chápané ako konkurenčné a svoje kampane zakladajú na rozdielnosti od ostatných, čo vytvára dôležitú pestrosť no v extrémnych prípadoch to ľudí dokáže aj rozdeliť. Skateboarding je plný rozdielov. Niekto preferuje street, niekto bowl, niekto úzke, niekto široké dosky. Každý človek, čo sa chvíľu pohyboval medzi skatermi zistil, že aj medzi nimi je kopec rozdielov, majú iný názor na svet, na okolie, na politiku, na značky, dosky atď...



To čo ich však spája je pôžitok z jazdenia, nadávanie keď trik nevychádza, pohľad na architektúru skrz "spotové okuliare" kde v Gaudiho architektúre vidíš skvelé prekážky a v modernom nákupnom centre lavičky, ktoré by sa dali jazdiť. Váľanie sa po zemi, posedávanie na schodoch a dlhé čakanie na kamošov "posledný" pokus. Niektorí sa navzájom hejtujú, iným stačí, že si môžu spoločne pojazdiť.



Slovensko nemá obrovskú skateboardovú scénu, o to viac ich však scelí každá akcia či nápad. Nevytvára sa priestor na zbytočný hejt medzi ľuďmi či značkami. Takto vznikol aj ďalší ArtHa projekt v podobe spolupráce slovenských skate značiek Bonbon skateboards, TheChill skateboards, Hoity - Toity skateboards a Tlakers skateboards.



Táto spolupráca spočíva v rovnakom dizajne dosiek na zvýraznenie toho, že v takýchto komunitách je dôležitejšie hľadať veci, ktoré nás spájajú, miesto sústredenia sa na to, čo nás rozdeľuje. Kúpou dosky nepodporíš len myšlienku a slovenský skateboarding, ale aj prípravu a točenie filmu "You're welcome" mapujúceho slovenskú D.I.Y (skateboardovú) scénu. Ak máš o dosku záujem, je na už ne tebe, ktorý skateshop chceš podporiť. 



Doska Different wood same spirit, ktorú nájdete na našom eshope má medium concave. Rozmer dosky je 8.125“ x 32“. Mierky sú uvedené v palcoch. Samozrejmosťou je grip ku doske zdarma! 

Čestrvé dosky z tejto kolaborácie nakúpujte na tomto linku >>>tu<<< 

#differentwoodsamespirit

Foto: Ďuri Tury ©

Hore